Intimitet og nærvær for forældre

 

Harmoni og balance trods træthed, kaos og store følelser

Det at blive forældre er noget af det største og mest udfordrende på en og samme tid. Inden familieeventyret begynder, er der en masse drømme og forventninger ti,l hvordan det skal være, se ud og føles. Som mor, far, kvinde, mand og par. Og så længe det hele lever op til alle forventninger er alt fryd og gammen.

What happens when happily ever after fails….

Hvad ingen rigtigt forbereder os på som kommende forældre er,  hvor konfronterende mødet med  sig selv – og sine kære kan være, når glansbilledet krakelerer pga.:

Manglende energi og nattesøvn, konstant behovsudsættelse, ofte at måtte forholde sig egne eller andres store følelser, uenigheder om børneopdragelse og konflikthåndtering, manglende intimitet og sexliv,  … når  praktik og manglende energi overskygger både alle gode intentioner og nærvær.

Til trods for det er en helt naturlig og nødvendig proces i den menneskelige evolution, oplever jeg igen og igen, hvor svært det er at forholde os til alt det, der skaber kontroverser og ubehagelige følelser i os selv eller dem vi holder af. Alt det der afviger fra det  “som vi havde tænkt os eller var blevet fortalt, at DET skulle være”. Vi gør alt for at holde det ubehagelige på afstand, eller i hvert fald holder det inde for husets 4 vægge, sagt eller usagt. Men det er smertefuldt og skaber usunde dynamikker, der kan føles både skamfulde og tabubelagte. Når vi ikke kan være med hele paletten af følelser og tanker, og lukker ned, skaber vi en afstand, både indadtil og udadtil.

Det kræver mod at kigge sig selv og hinanden så dybt i øjnene, at forholde sig til og transformere det der ikke fungerer og som skaber afstand. Er det let? Nej ikke nødvendigvis ! Er det kønt?? Langt fra altid! Er det det hele værd?? JA for f…. Jeg er rørt til tårer, hver gang jeg får lov til at være vidne til mine klienter modigt begiver sig ud på dette eventyr, med alt hvad det indebærer. Og når de høster frugterne : værdige og respektfulde relationer – fuld af nærhed og intimitet  – Fysisk og følelsesmæssigt .

Og husk, vores børn hører ikke hvad vi siger – men ser hvad vi GØR!

Er I som forældre klar til den rejse ? Til at være udøvende rollemodeller for sunde relationer? Så vil jeg elske at få lov til at støtte jer på rejsen <3

Hvis I har lyst kan i få mere inspiration som forældre i mine to blog indlæg ‘Om at vælge sig selv – også som forældre’ og ‘Gaven i galskaben’

Kærligst Tanja